Tips voor de verzorging van de droge huid

Dermolin is speciaal ontwikkeld voor mensen met een overgevoelige of allergische huid. De grondstoffen zijn met zorg uitgekozen om irritatie en overgevoeligheid te voorkomen en de natuurlijke beschermlaag te ondersteunen of te herstellen. Daarom zijn alle producten hypoallergeen; vrij van parfum, kleurstoffen, zeep en parabenen. Dermolin is uitgegroeid tot hét merk van hypoallergene huidverzorgingsproducten voor mensen met diverse huidaandoeningen. Daarnaast wordt onze hypoallergene huidverzorging gebruikt door mensen die huidproblemen willen voorkomen.

Dermolin gelooft dat een combinatie van werkzame stoffen kan helpen bij het voorkomen en herstellen van huidproblemen. Indien u last heeft van een droge huid, dan kan er een vicieuze cirkel ontstaan. Doordat de huid vocht verliest, werkt het algemeen beschermend vermogen van de huid minder goed en raakt de huid sneller beschadigd of geïrriteerd. Ze droogt vaak nog verder uit en er ontstaan huidproblemen zoals jeuk, roodheid, schilfertjes of zelfs eczeem. Daarom is het van belang een droge huid goed te verzorgen en de balans te herstellen.

Tips voor het verzorgen van een droge, trekkerige huid:

  • Douche niet te vaak en niet te warm. Door het te warme water lossen de huidvetten op, wordt de huid nog droger en wordt de beschermlaag van de huid aangetast. Daardoor kan het vocht verdampen uit uw huid.
  • Gebruik zeepvrije milde reinigende producten tijdens het douchen of baden. Deze laten de beschermlaag zo veel mogelijk intact.
  • Dep uw huid droog met een handdoek en verzorg de huid met een hydraterend product. Kies bij voorkeur voor een huidolie of rijke crème. Deze bevatten meer vetten dan een bodylotion.

 

De face wash van Dermolin is sulfaatvrij en zorgt daarom voor een extra milde reiniging van de gezichtshuid. De huid voelt na het gebruik schoon en fris aan, zonder een trekkerig gevoel achter te laten. De formule is hypoallergeen, dus parfum-, zeep-, kleurstof- en parabenenvrij.
Tube, 100 ml

De doucheolie van Dermolin op basis van soja-olie bevat huideigen lipiden waardoor ook een droge of geirriteerde huid na het douchen zacht en soepel aanvoelt door het vettende laagje wat op de huid achterblijft. De soja olie regenereert de huid. Het hoge gehalte aan lecithine zorgt voor een betere vochthuishouding en maakt de huid glad en soepel. Dermolin douche olie is zeepvrij en SLES- (Sodium Laureth Sulfate) en CAPB- (Cocamidopropyl betaïne) vrij en daarom extra mild voor de huid. Net als alle andere Dermolin producten bevat de de douche olie geen parfum, kleurstoffen of parabenen.

Flacon 200 ml, advies verkoopprijs € 8,95

Dermolin dagcrème verzorgt en beschermt de huid optimaal gedurende de dag. De hydraterende dagcrème is verrijkt met het haverextract Symcalmin® voor een kalmerende en verzachtende werking. Symcalmin heeft ook specifieke eigenschappen tegen jeuk en irritatie. Het ingrediënt Pentavitin® herstelt de natuurlijke vochtbalans van de huid, zowel aan de oppervlakte als in de dieper gelegen huidlagen. De dagcrème vormt een zacht, nauwelijks zichtbaar laagje op de huid, dat uitdrogen voorkomt. De dagcrème is licht genoeg voor gebruik gedurende de dag.

Pompflacon 50 ml, advies verkoopprijs: € 9,50

Voor optimale verzorging is een combinatie met de rijke Dermolin nachtcrème aan te raden. De nachtcrème van Dermolin is rijker en voller dan de dagcrème, om uw huid gedurende de nacht optimaal te voeden en te herstellen. Naast Symcalmin® en Pentavitin® is aan de nachtcrème is de werkzame stof Panthenol toegevoegd, ofwel Provitamine B5. D-Panthenol werkt sterk voedend, hydrateert de huid, helpt de structuur van de huid te verbeteren en bevordert het herstel.

Pompflacon 50 ml, advies verkoopprijs: € 9,50

Dermolin bodycrème is opgebouwd uit werkzame bestanddelen die met name geschikt zijn voor een huid die extra vocht en vet nodig heeft. De volle crème hydrateert de huid intensief en vult de huideigen lipiden aan. De crème heeft een rijke samenstelling van werkzame stoffen, zoals shea butter met vitamine A en E. Pentavitin® herstelt de natuurlijke vochtbalans van de huid, zowel aan de oppervlakte als in de dieper gelegen huidlagen. Symcalmin®, een actief haverextract, kalmeert de huid en heeft specifieke eigenschappen tegen jeuk en irritatie. De bodycrème is pH huidneutraal en uiteraard vrij van allergene stoffen als kleurstoffen, parfum en parabenen.

Pot 200 ml, advies verkoopprijs: € 10,95